Scheepshuur

Wilt u de nadere omgeving van de IJsseldelta verkennen en komt u met een kleine groep, dan is het “Hendrikje” het ideale schip voor u. Een historisch schip waar u van dichtbij van de natuur kunt genieten. Gezellige familie-uitjes, excursies, kinderfeestje of gewoon lekker ontspannen. U kunt het zo gek niet bedenken.Wanneer u een dagje uit organiseert, weet u het beste welke activiteiten bij uw gezelschap passen. Daarom hebben wij er dit jaar voor gekozen u alleen het schip aan te bieden. Wel hebben we er een overzicht bij gedaan van leuke activiteiten binnen Kampen.
U kunt Salonboot het “Hendrikje” bij ons boeken voor de vaartijd die u wenst. Wij hanteren een minimum vaartijd van 1 uur waarbij u op- en afstapt aan de Koggewerf, met een groep die maximaal uit 30 personen bestaat. U kunt de vaartocht zo lang maken als u zelf wenst. Hieronder hebben wij wat voorbeelden van mogelijke vaarroutes beschreven.  

Vaartocht van 1 uur

Tijdens een één uur durende vaartocht varen we langs het prachtige stadsfront van Kampen. Vanaf de ligplaats vaart u stroomopwaarts langs de Koggewerf en de nieuw uitgegraven Buitenhaven. Verder passeren we o.a. de van Heutszkazerne, de Stadsbrug met de mooi gouden wielen, het oude Station en de prachtige Koornmarktspoort. U vaart een stukje onder de Molenbrug door waar we draaien voor de tocht terug naar de Koggewerf, waar u weer kunt ontschepen.

Vaartocht van 2 uur

Voor een vaartocht van 2 uur zijn er verschillende routes mogelijk.

U kunt er voor kiezen een vaartocht de IJssel op te maken langs het stadsfront van Kampen. Wanneer de Molenbrug gepasseerd is vaart u langs de prachtig uitgestrekte weilanden en uiterwaarden aan de IJssel. We passeren het mooie dorpje Wilsum en varen door naar de Zande. We varen een klein stukje de Zande in, waar we draaien voor de tocht terug naar de ligplaats om te ontschepen.

Ook is het mogelijk de IJssel over te steken naar de Ganzensluis. U gaat door de Ganzensluis voor een vaartocht door het mooie Ganzendiep. Aan de linkerzijde ziet u het prachtige Kampereiland voorbij komen. Aan de rechterzijde ziet u halverwege het Ganzendiep het mooie Grafhorst liggen. Op de splitsing van de Goot en het Ganzendiep volgen wij onze weg het Ganzendiep verder in, waar we zullen draaien voor de tocht terug.
Deze vaartocht is i.v.m. de openingstijden van de sluis (dagelijks 09.00 uur tot 12.00 uur en 13.00 uur tot 19.00 uur) alleen mogelijk in de periode van 1 april tot 1 november.

En dan hebben we uiteraard nog het mooie natuurgebied het Kattegat. We vertrekken vanaf de Koggewerf en gaan stroom afwaarts. Aan de rechterzijde ligt het mooie Kampereiland en aan de linkerzijde het bloeiende industrie gebied van Kampen. Wanneer we de Eilandenbrug gepasseerd zijn, slaan we rechtsaf het Kattegat in. Hier scharrelen we tussen de aangelegde eilanden door. In dit gebied staat zomers alles volop in bloei, ook zijn er veel watervogels te vinden. We varen rond de eilanden naar het Ketelmeer, waar we linksaf het Keteldiep in zullen gaan, om zo via de IJssel weer naar de ligplaats te varen.

Vaartocht van 2,5 uur

Voor een vaartocht van 2,5 uur is het Rondje Kattegat ook uitermate geschikt. In de extra tijd kunnen we ook nog mooi tussen de eilanden van het slipdepot het IJsseloog door varen. Deze eilanden zijn ook natuurgebied geworden en in de zomer hoor je er de mooiste fluitconcerten.

Langere vaartocht?

Wanneer u langer wilt varen, is het natuurlijk mogelijk de bovenstaande vaarroutes te combineren. Bijvoorbeeld eerst langs het mooie stadsfront en vervolgens het Kattegat of het Ganzendiep in.

Maar sinds 2019 is er het Reevediep en ligt Kampen op eens op een eiland!

Het Reevediep, is een nieuwe waterverbinding tussen de IJssel en het Drontermeer. Deze hoogwatergeul is er om in extreme omstandigheden hoogwater van de IJssel af te kunnen voeren via het Drontermeer en het Vossemeer, naar het IJsselmeer. Met de komst van het Reevediep is een groot deel van de omgeving ten zuiden van Kampen veranderd.  http://www.ruimtevoorderivierijsseldelta.nl/nl/reevediep/

Als u met ons 3 uur vaart, gaan we stroomopwaarts om bij de Scheeresluis het Reevediep in te gaan. U zult dan tot het Drontermeer varen, draaien en de terugweg naar Kampen aangaan. Bij 4 uur kunt u het Rondje Kampen varen, via het Ketelmeer, Vossemeer en Drontermeer waar u het Reevediep dan ingaat. Via de Scheeresluis komt u dan weer op de IJssel, waar u stroomopwaarts tot Kampen zult varen.

Zelf iets in gedachten?

Wanneer u zelf een vaarroute in gedachten heeft, horen wij het graag, zodat wij kunnen kijken wat er mogelijk is en u een juiste offerte toe kunnen sturen.

Scheepshuur

1,0 uur varen € 150,00
2,0 uur varen € 300,00 
2,5 uur varen € 355,00
3,0 uur varen € 410,00
4,0 uur varen € 510,00
5,0 uur varen € 610,00

Stilligkosten bedragen € 100,00 per uur, de kosten voor ieder volgend uur bedragen € 75,00 p/u.
(Deze kosten worden berekend wanneer u bijvoorbeeld even ergens aan wilt leggen en de schipper op u moet wachten).

Voorvaarkosten bedragen € 98,00 per uur.
(Deze kosten berekenen wij alleen als u ergens anders, dan op onze vaste ligplaats, wilt in- of ontschepen).

Bovengenoemde prijzen zijn inclusief schipper en btw en exclusief catering.

Catering

Graag verzorgen wij koffiearrangementen, hapjes, broodjes en een simpel buffet voor u aan boord. 
Neemt u hiervoor gerust contact met ons op, zodat wij u de mogelijkheden kunnen uitleggen. 

Wilt u liever alles zelf verzorgen? Dan kan dit ook, wel moet u er dan rekening mee houden, dat er geen servies en bestek aan boord is. Ook dit moet u dan zelf verzorgen.

Verder is het horeca aanbod in Kampen erg veelzijdig. Op de site http://www.stad.kampen.nl kunt u diverse horeca gelegenheden vinden. Mocht u hierover vragen hebben, dan horen wij het graag. We helpen u graag de juiste keuze te maken voor uw gezelschap. 

De volgende consumpties zijn altijd wel aan boord te verkrijgen:
Kan koffie of thee á € 12,50 p/kan
Cola, Sinas, jus ‘d orange, Spa blauw en Spa Rood á € 2,00 p/st
Scheepswijn rood en wit á € 3,25 p/st
Blikje bier á € 2,00 p/st
Berenburg á € 2,00 p/st

Heeft u nog aanvullende wensen voor de drankjes? Dat is natuurlijk geen probleem.
Laat het ons gewoon weten en dan zorgen wij ervoor.


Alle genoemde prijzen zijn inclusief btw.


Bezienswaardigheden

Wilt u naast een mooie vaartocht nog iets anders ondernemen? Kijkt u dan voor leuke andere activiteiten in Kampen op onderstaande websites. 

U bent vrij om zelf alles te reserveren, maar wilt u graag dat wij de reservering plaatsen, dan zullen wij 10 % provisie over het bedrag in rekening moeten brengen.


– Stedelijk museum http://www.stedelijkmuseumkampen.nl
Het Stedelijk Museum Kampen heeft sinds maart 2009 zijn nieuwe onderkomen in het Oude Raadhuis in het centrum van Kampen. Naast de vaste collectie die rond een aantal thema’s wordt getoond, maakt ook de fraaie uit 1545 daterende Schepenzaal deel uit van het museum.

Openingstijden
• Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur
• Zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur
• Kijkt u op de website van het museum voor de openingstijden op feestdagen 

Tarieven
• Op navraag
• Museumkaarthouders op vertoon van de kaart gratis en kinderen tot 12 jaar gratis
• Groepstarief op navraag (minimaal 10 personen)
• Bijdrage voor het gebruik van de MultiMediaTour (optioneel) op navraag


– Stadswandeling onder leiding van bevlogen verhalenvertellers
https://www.kampenandbeyond.com/nl
De gidsen van Kampen and Beyond laten de rijke geschiedenis van Kampen tot leven komen en nemen u graag mee op een ontspannen en verrassende stadswandeling.

Lokale en deskundige gidsen vertellen u, aan de hand van bezienswaardigheden en de illustere bewoners van stad en land, bijzondere en vaak ook spannende verhalen.

Door hun passie voor het verleden en heden van Kampen kijkt u na afloop van de rondleiding met andere ogen naar de stad!

Kampen and Beyond heeft diverse stadswandelingen ontwikkeld: van een ‘Highlight-tour’ tot gespecialiseerde wandelingen. Voor een compleet overzicht zie: 

Vanwege de verstaanbaarheid en de interactie zijn de groepen niet groter dan 20 personen. Bij grotere gezelschappen worden extra gidsen ingezet.

De wandelingen kunnen uitstekend gecombineerd worden met een rondvaart. Vanaf het water en in de stad krijgt u een compleet beeld van Kampen.

Tarieven
• Kunt u onder de link
https://www.kampenandbeyond.com/nl/stadswandelingen-kampen/ vinden.

– De Eenhoorn http://www.eenhoorn.eu
De Eenhoorn verzorgt in samenwerking met De Olifant rondleidingen door het pand. Wij ontvangen u graag in deze cultuur-historische omgeving, waarbij u de productie van koffie, thee en sigaren kunt zien, ruiken, voelen en proeven. U ontmoet enthousiaste en deskundige medewerkers die met passie kwaliteitsproducten maken en u daar graag over informeren. De geboden informatie biedt dit u een blik in de boeiende wereld van koffie, thee en tabak.

Openingstijden

• Maandag t/m zaterdag tussen 09.00 uur en 17.00 uur
  Van maandag t/m donderdag wordt er geproduceerd.

Tarieven
•Op navraag

Het is ook mogelijk een koffie-, thee- of sigarenproeverij te doen bij De Eenhoorn. Kijkt u hiervoor op de website.

– Ikonenmuseum http://www.ikonenmuseumkampen.nl 
Het Ikonenmuseum ligt op een prachtige historische plek in het monumentale centrum van de oude Hanzestad Kampen. De laatste decennia bood het gebouw onderdak aan het politiebureau en aan diverse gemeentelijke diensten. In 2005 werd het gebouw particulier eigendom en kreeg de Alexander Stichting de mogelijkheid om er het Ikonenmuseum te vestigen. Het gebouw heeft 
daarmee na 425 jaar opnieuw een religieuze bestemming. Oosters orthodoxe religieuze afbeeldingen, de ikonen, hangen nu in de slaapkamers van de katholieke monniken en dat in een stad die bekend staat als een protestants bolwerk!

Openingstijden
• Dinsdag en woensdag van 13.00 uur tot 17.00 uur
• Donderdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur
• Gesloten op: eerste en tweede kerstdag, oudejaarsdag, nieuwjaarsdag en Hemelvaartsdag 

Tarieven
• Op navraag
• Museumkaarthouders, op vertoon van de kaart gratis
• Vrienden van het museum en kinderen tot 12 jaar gratis.