Arrangementen

Mogelijkheden met Salonboot het “Hendrikje”

Wij hebben een paar groepsarrangementen voor u samengesteld, maar schroomt u niet contact met ons op te nemen als u liever een programma op maat heeft, dat aan uw eigen ideeën voldoet. Voor onze groepsarrangementen geldt een groepsgrootte van minimaal 20 personen en maximaal 30 personen. Bent u met minder personen, dan is dat geen probleem. We kunnen u dan of een compensatiebedrag opgeven of een apart programma voor u samenstellen.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief schipper en btw.

Kampen te land en te water; duurt ca. 2,5 uur

Wilt u de Highlights van Kampen ontdekken? Dan bent u bij ons aan het goede adres. In samenwerking met de Tourist Info Kampen kunnen wij u op een bijzondere manier kennis laten maken van Kampen.
U start met een vaartocht van één uur langs het stadsfont van Kampen, waarbij u de prachtige gebouwen vanaf het water kunt bekijken en aansluitend maakt u een stadswandeling waar u meer te weten komt over de geschiedenis van Kampen, de Hanze en de Kogge.

Arrangementsprijs

€ 19,50 p.p.

Groepsgrootte

Minimaal 20 personen

Vaartijd

Van 10.30 uur tot 11.30 uur

Stadswandeling

Van 11.30 uur tot 13.00 uur

Catering aan boord

2 x Koffie/thee met heerlijke vlaai

Is uw vaartocht op een zondag, geen probleem ook dan varen wij graag met u. Wel bedraagt de arrangementsprijs dan € 21,00, omdat de stadswandeling op zondag € 1,50 duurder is.

En wilt u aansluitend nog ergens gaan lunchen, vraagt u ons gerust voor de mogelijkheden.

Kampen en zijn waterrijke omgeving rondom het Reevediep;
duurt 3 of 4 uur

Kampen, is een van de steden die bij het Nationaal Landschap IJsseldelta hoort. De Hanzestad met zijn ligging aan de IJssel heeft vanaf het land en het water veel te bieden. De waterrijke omgeving biedt u de gelegenheid om in rust van de natuur te genieten. Graag nemen wij u mee op een ontdekkingstoer, want sinds 2019 is het mogelijk om door het Reevediep te varen.

Het Reevediep, is een nieuwe waterverbinding tussen de IJssel en het Drontermeer. Deze hoogwatergeul is er om in extreme omstandigheden hoogwater van de IJssel af te kunnen voeren via het Drontermeer en het Vossemeer, naar het IJsselmeer. Met de komst van het Reevediep is een groot deel van de omgeving ten zuiden van Kampen veranderd.
http://www.ruimtevoorderivierijsseldelta.nl/nl/reevediep/

Als u met ons 3 uur vaart, gaan we stroomopwaarts om bij de Scheeresluis het Reevediep in te gaan. U zult dan tot het Drontermeer varen, draaien en de terugweg naar Kampen aangaan. Bij 4 uur kunt u het Rondje Kampen varen, via het Ketelmeer, Vossemeer en Drontermeer waar u het Reevediep dan ingaat. Via de Scheeresluis komt u dan weer op de IJssel, waar u stroomopwaarts tot Kampen zult varen. Voor de route kunt u de volgende link gebruiken.

 

11.00 uur          U wordt van de schipper met 2 x koffie/thee en een variatie van vlaaien ontvangen en terwijl u nog van de heerlijke vlaai geniet, vertrekt het schip alvast.
Afhankelijk van welke route u gekozen heeft gaat het stroomopwaarts of stroomafwaarts.
Tijdens de vaart geniet u van een heerlijke lunch aan boord.

14.00 uur          Afmeren in Kampen

Arrangement Reevediep

3 uur          € 43,75 p.p.

Arrangement Rondje Kampen

4 uur          € 48,75 p.p.

Groepsgrootte

Minimaal 20 personen

Catering aan boord

2 x Koffie/thee met heerlijke vlaai

 

Onderweg Sandwichlunch

Uw sandwichlunch tijdens de vaartocht bestaat uit:

Aantal

4 p.p.

Gezond

Sla, komkommer, plakjes ei en een pittige kaas

Beenham

Sla, roomkaas, lente-ui en beenham

Paté

Sla, Chutney, en paté 

Brie

Sla, walnoten, honig en brie

Consumpties

Melk, karnemelk en jus d’orange


Een vaartocht met het “Hendrikje” inclusief buffet aan land;
duurt 4,5 uur

14.30 uur        Vertrek vanaf de ligplaats in Kampen met Salonboot het “Hendrikje”. Terwijl het schip van wal steekt wordt u voorzien van een kopje koffie/thee en heerlijke vlaai. De route kan door het natuurgebied in het Ketelmeer gaan of stroomopwaarts richting Zalk en Wilsum.

16.45 uur        Afmeren in Kampen en u loopt in ca. 10 minuten langs de IJssel naar Restaurant de Bastaard waar u om 17.00 uur verwacht wordt om gezellig met uw gezelschap van een buffet te genieten. Zij hebben hun lekkerste gerechten voor u geselecteerd!
De Bastaard ligt aan weerszijde van de middeleeuwse stadsmuur van Kampen. De stadsmuur met zijn bastions diende niet alleen als verdedigingswerk, maar ook als waterkering. In De Bastaard ziet u één van de laatst overgebleven bastions. Drie poorten herinneren aan het rijke verleden van Kampen. In het begin van deze eeuw is een nieuwe waterkering aangelegd, waarbij de stadsmuur op verschillende plaatsen weer zijn oude functie als waterkering heeft gekregen.

Arrangementsprijs

€ 52,50 p.p.

Groepsgrootte

Minimaal 20 personen

Vaartijd

14.30 uur tot 16.45 uur

Catering aan boord

2 x Koffie/thee met heerlijke vlaai

Reserveringstijd bij het restaurant

17.00 uur tot 19.00 uur

Catering in het restaurant

Buffet


Kiest u liever voor iets anders dan een stadswandeling of heeft u bepaalde wensen voor een themastadswandeling, neemt u ook hiervoor gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het vinden van een passende stadswandeling of een ander activiteit aan de wal. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Kamper Uientocht? Een actief uitje door het historische centrum en het oude verleden van Kampen? Wij hebben genoeg partners om voor ieder wens een passende gids en stadswandeling te vinden.

Of wat dacht u aan een bezoek aan zuivelboerderij ERF-1 op het Kampereiland. Wij kunnen u via het Ganzendiep met het Hendrikje erheen brengen en terwijl u een rondleiding over de boerderij krijgt of een workshop karnemelk en boter maken volgt, wacht het schip op u.
Het erf waarop deze boerderij staat is al in gebruik sinds 1432 toen in de monding van de IJsseldelta eilanden aaneen groeiden op de grens van zoet en zout. Het éérste en oudste erf van Kampereiland, vandaar hun naam ERF-1.  U ontdekt ERF-1 en hoor het verhaal achter deze biologische melkveehouderij met eigen verwerking van melk. Een rondleiding over het Erf met natuurlijk een kaasproeverij en een kopje koffie of thee! Deze rondleiding is geschikt voor alle leeftijden.

De gehele arrangementen, inclusief beschrijving van de catering, kunt u ook  via onderstaande link downloaden.