Arrangementen

Mogelijkheden met Salonboot het “Hendrikje”

Wij hebben een paar groepsarrangementen voor u samengesteld, maar schroomt u niet contact met ons op te nemen als u liever een programma op maat heeft, dat aan uw eigen ideeën voldoet. Voor onze groepsarrangementen geldt een groepsgrootte van minimaal 20 personen en maximaal 30 personen. Bent u met minder personen, dan is dat geen probleem. We kunnen u dan of een compensatiebedrag opgeven of een apart programma voor u samenstellen.


Een vaartocht met het “Hendrikje” inclusief buffet aan land

14.30 uur        Vertrek vanaf de ligplaats in Kampen met Salonboot het “Hendrikje”. Terwijl het schip van wal steekt wordt u voorzien van een kopje koffie/thee en heerlijke vlaai. De route kan door het natuurgebied in het Ketelmeer gaan of stroomopwaarts richting Zalk en Wilsum.

16.45 uur        Afmeren in Kampen en u loopt in ca. 10 minuten langs de IJssel naar Restaurant de Bastaard waar u om 17.00 uur verwacht wordt om gezellig met uw gezelschap van een buffet te genieten. Zij hebben hun lekkerste gerechten voor u geselecteerd!
De Bastaard ligt aan weerszijde van de middeleeuwse stadsmuur van Kampen. De stadsmuur met zijn bastions diende niet alleen als verdedigingswerk, maar ook als waterkering. In De Bastaard ziet u één van de laatst overgebleven bastions. Drie poorten herinneren aan het rijke verleden van Kampen. In het begin van deze eeuw is een nieuwe waterkering aangelegd, waarbij de stadsmuur op verschillende plaatsen weer zijn oude functie als waterkering heeft gekregen.

Het arrangement voor minimaal 20 deelnemers bestaat uit:
– 2 x Koffie/thee en heerlijke vlaai aan boord
– Vaartocht van goed 2 uur
– Buffet bij restaurant de Bastaard van 17.00 uur tot 19.00 uur
– Inclusief 2 drankjes p.p.  Koffie/thee, fris, bier, wijn
– Prijs p.p. € 52,50 p.p. inclusief btw

 


Kampen en zijn waterrijke omgeving

Kampen, is een van de steden die bij het Nationaal Landschap IJsseldelta hoort. De Hanzestad met zijn ligging aan de IJssel heeft vanaf het land en het water veel te bieden. De waterrijke omgeving biedt u de gelegenheid om in rust van de natuur te genieten. Graag nemen wij u mee op een ontdekkingstoer.

10.45 uur          Voor vertrek wordt u aan boord ontvangen met 2 x koffie/thee en een variatie van verschillende vlaaien

11.00 uur          Terwijl u nog van de heerlijke vlaai geniet, vertrekt het schip en gaat de tocht  stroomafwaarts richting het natuurgebied in het Kattegat. U vaart langs vele eilanden met talloze bloeiende waterplanten en overal ziet u watervogels. Via het Ketelmeer komt u bij het IJsseloog, oorspronkelijk een slibdepot, wat nu een natuurgebied geworden is en waar u tussen de 2 eilanden door zult varen. Vervolgens gaat het de IJssel weer op en passeert u Kampereiland voordat u in Kampen weer afmeert. Tijdens de vaart geniet u van een heerlijke lunch aan boord.

14.00 uur          Afmeren in Kampen

Arrangement minimaal 20 deelnemers inclusief:
– 2 x Koffie/thee en heerlijke vlaai
– Vaartocht van 3 uur
– Lunch aan boord, volgens onderstaande beschrijving
– Prijs p.p. € 42,25 p.p. inclusief btw

Uw sandwichlunch tijdens de vaartocht bestaat uit:
4 sandwiches p.p. met:                                 
Gezond:                 sla, komkommer, plakjes ei en een pittige kaas
Beenham:              sla, roomkaas, lente-ui en beenham
Paté:                       sla, chutney en paté
Brie:                       sla, walnoten, honing en brie
Consumpties:       melk, karnemelk en jus d’orange


Wilt u niet alleen varen, maar Kampen ook vanaf de wal bekijken, neemt u hiervoor gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het vinden van een passende stadswandeling of een ander activiteit aan de wal. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Kamper Uientocht? Een actief uitje door het historische centrum en het oude verleden van Kampen? Of een meer klassieke stadswandeling met een ervaren gids. Wij hebben genoeg partners om voor ieder wens een passende gids en stadswandeling te vinden.

Of wat dacht u aan een bezoek aan zuivelboerderij ERF-1 op het Kampereiland. Wij kunnen u via het Ganzendiep met het Hendrikje erheen brengen en terwijl u een rondleiding over de boerderij krijgt of een workshop karnemelk en boter maken volgt, wacht het schip op u.

Het erf waarop deze boerderij staat is al in gebruik sinds 1432 toen in de monding van de IJsseldelta eilanden aaneen groeiden op de grens van zoet en zout. Het éérste en oudste erf van Kampereiland, vandaar hun naam ERF-1.  U ontdekt ERF-1 en hoor het verhaal achter deze biologische melkveehouderij met eigen verwerking van melk. Een rondleiding over het Erf met natuurlijk een kaasproeverij en een kopje koffie of thee! Deze rondleiding is geschikt voor alle leeftijden.

De gehele arrangementen, inclusief beschrijving van de catering, kunt u ook  via onderstaande link downloaden.

PDF Groepsarrangementen Hendrikje 2019