Arrangementen

Mogelijkheden met Salonboot het “Hendrikje”

Wij hebben een paar groepsarrangementen voor u samengesteld, maar schroomt u niet contact met ons op te nemen als u liever een programma op maat heeft, dat aan uw eigen ideeën voldoet. Voor onze groepsarrangementen geldt een groepsgrootte van minimaal 20 personen en maximaal 30 personen. Bent u met minder personen, dan is dat geen probleem. We kunnen u dan of een compensatiebedrag opgeven of een apart programma voor u samenstellen.


Een vaartocht met salonboot het “Hendrikje” inclusief buffet aan land

14.30 uur        Vertrek vanaf de ligplaats in Kampen met salonboot het “Hendrikje”. Terwijl het schip van wal steekt wordt u voorzien van een kopje koffie/thee en heerlijke vlaai. De route kan door het natuurgebied in het Ketelmeer gaan of stroomopwaarts richting Zalk en Wilsum.

17.00 uur        Afmeren in Kampen en u loopt in ca. 10 minuten langs de IJssel naar Restaurant de Bastaard waar u verwacht wordt om gezellig met uw gezelschap van een buffet te genieten. Zij hebben hun lekkerste gerechten voor u geselecteerd!
De Bastaard ligt aan weerszijde van de middeleeuwse stadsmuur van Kampen. De stadsmuur met zijn bastions diende niet alleen als verdedigingswerk, maar ook als waterkering. In De Bastaard ziet u één van de laatst overgebleven bastions. Drie poorten herinneren aan het rijke verleden van Kampen. In het begin van deze eeuw is een nieuwe waterkering aangelegd, waarbij de stadsmuur op verschillende plaatsen weer zijn oude functie als waterkering heeft gekregen.

Arrangement minimaal 20 deelnemers inclusief:
– 2 x Koffie/thee en heerlijke vlaai
– Vaartocht van 2,5 uur
– Buffet bij restaurant de Bastaard inclusief 2 drankjes p.p.
  Koffie/thee, fris, bier, wijn
– Prijs p.p. € 52,50 p.p. inclusief btw


Kampen te water en te land

Kampen, is een van de steden die bij het Nationaal Landschap IJsseldelta hoort. De Hanzestad met zijn ligging aan de IJssel heeft vanaf het land en het water veel te bieden. Door een goede samenwerking met Kamper Events kunnen wij u het historische centrum en het oude verleden van Kampen op een andere wijze laten proeven. De waterrijke omgeving biedt u de gelegenheid om in rust van de natuur te genieten. Graag nemen wij u mee op een ontdekkingstoer.

10.45 uur        Voor vertrek wordt u aan boord ontvangen met 2 x koffie/thee en een variatie van verschillende vlaaien

11.00 uur        Terwijl u nog van de heerlijke vlaai geniet, vertrekt het schip en gaat de tocht  stroomafwaarts richting het natuurgebied in het Kattegat. U vaart langs vele eilanden met talloze bloeiende waterplanten en overal ziet u watervogels. Via het Ketelmeer komt u bij het IJsseloog, oorspronkelijk een slibdepot, wat nu een natuurgebied geworden is en waar u tussen de 2 eilanden door zult varen. Vervolgens gaat het de IJssel weer op en passeert u Kampereiland alvorens u zich weer in Kampen ontscheept.

12.30 uur        Heerlijke lunch aan boord

14.00 uur        Na uw vaartocht wordt u door een medewerker van Kamper Event  bij het Hendrikje voor de Kamper Uientocht, een actief uitje in de historische binnenstad van Kampen, opgehaald. Een ware competitieve fotosafari waarbij teamwork, communicatie & goed overwogen keuzes belangrijk zijn!
U krijgt bij het schip uitleg over het programma van deze gezellige tocht. De groep, die in meerdere teams zal worden opgedeeld, staat een spannend en avontuurlijk spelconcept te wachten! Ieder team krijgt een digitale camera mee en moet de oude binnenstad van Kampen in om zo veel mogelijk in het boek afgebeelde foto’s na te maken. Haal zo veel mogelijk punten in dit spel waarin snelheid, precisie en een oplettend oog van groot belang zijn! Naast het namaken van de foto’s van de meest bijzondere plekjes in Kampen kan het team met grappige of lastige opdrachten bonuspunten binnenhalen en op een voorsprong komen!

16/16.30 uur   Einde dag

Arrangement minimaal 20 deelnemers inclusief:
– 2 x Koffie/thee en heerlijke vlaai
– Vaartocht van 3 uur
– Lunch aan boord inclusief melk, karnemelk en jus d’orange 
– Kamper Uientocht van 2,5 uur
– Prijs p.p. € 54,75 p.p. inclusief btw


Met ‘t “Hendrikje” naar ERF-1

12.30 uur        U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee en dan gaan de trossen los. Voordat u de IJssel richting de Ganzensluis oversteekt, vaart u eerst nog langs het stadsfront van Kampen. Om 13.00 uur gaat de sluis dan weer open en kunt u het 9 km lange Ganzendiep op.  Tussen de schitterende natuur van het Kampereiland en de Mastenbroekerpolder vaart u langs Grafhorst om de afslag richting de Goot en ERF-1 te nemen. Aan de oever van De Goot staat sinds 1881 een gedenknaald als herinnering aan de landaanwinning in dit gebied ten behoeve van de biezencultuur.

14.00 uur        Afhankelijk van de sluis arriveerde u rondom 14.00 uur bij ERF-1 voor een rondleiding over de boerderij. Het erf waarop deze boerderij staat is al in gebruik sinds 1432 toen in de monding van de IJsseldelta eilanden aaneen groeiden op de grens van zoet en zout. Het éérste en oudste erf van Kampereiland, vandaar hun naam ERF-1.  U ontdekt ERF-1 en hoor het verhaal achter deze biologische melkveehouderij met eigen verwerking van melk.. Een rondleiding over het Erf met natuurlijk een kaasproeverij en een kopje koffie of thee! Deze rondleiding is geschikt voor alle leeftijden.

15.00 uur        Stapt u weer aan boord van salonboot het “Hendrikje” en vaart u terug naar Kampen waar u omstreeks 16.00 uur weer ontscheept.

Arrangement minimaal 20 deelnemers inclusief:
– 1 x Koffie/thee bij ontvangsten heerlijke vlaai
– Vaartocht van 2,5 uur
– Lunch aan boord inclusief melk, karnemelk en jus d’orange 
– Rondleiding op ERF-1 van 1 uur
– Prijs p.p. € 53,00 p.p. inclusief btw

Wilt u op ERF-1 graag iets anders ondernemen dan een Rondleiding. Ook hier zijn er nog andere mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan een workshop karnemelk en boter maken!

Dit arrangement is te boeken in de periode van 1 april tot 1 november. Dit i.v.m. de openingstijden van de Ganzensluis.

De gehele arrangementen, inclusief beschrijving van de catering, kunt u ook  via onderstaande link downloaden.