Groepsarrangementen 2021

Net als alle andere schepen, konden ook wij in 2020 door Corona niet zo varen als we graag wouden en daarom moesten we ons in het aantal gasten en vaarroutes beperken. Nu in mei 2021 mogen vanaf 26 mei de trossen weer los, maar jammer genoeg nog niet zo als we graag hadden gewild.

Maar we zijn positief ingesteld en hopen, dat van de zomer en zeker in de nazomer van 2021 weer meer kan. Tot die tijd zullen we net als in 2020 nog beperkt moeten varen.

De vaartochten in 2021 bieden u:

• Ons schitterend stadsfront van Kampen
• Een lunch- of buffetvaartocht
• Kampen te water en te land; vaartocht en stadswandeling
• Bezoek aan Schokkerhaven inclusief lunch
• Het oude land met bezoek aan zuivelboerderij ERF-1
• Het nieuwe Reevediep
• Ecotours
• Kinderverjaardagsvaart op woensdagmiddag

Het Rondje Kampen; Wilt u dit rondje met uw groep in 2021 varen?
Neem ook hiervoor contact met ons op!

De groepsarrangemten zijn voor wie?

De groepsarrangementen zijn voor groepen vanaf 20 deelnemers. Komt u met minder personen, geen probleem. Dan maken we graag een offerte voor u opmaat.

Kampen te land en te water, duurt ca. 2,5 uur

Wilt u de Highlights van Kampen ontdekken? Dan bent u bij ons aan het goede adres. In samenwerking met de Tourist Info Kampen kunnen wij u op een bijzondere manier kennis laten maken van Kampen.
U start met een vaartocht van één uur langs het stadsfont van Kampen, waarbij u de prachtige gebouwen vanaf het water kunt bekijken en aansluitend maakt u een stadswandeling waar u meer te weten komt over de geschiedenis van Kampen, de Hanze en de Kogge.

Vaartijd                             Van 10.30 uur 11.30 uur
Stadswandeling               Van 11.30 uur tot 13.00 uur
Catering aan boord         2 x koffie/thee met heerlijke vlaai
Prijs op aanvraag

En wilt u aansluitend nog ergens gaan lunchen, vraagt u ons gerust voor de mogelijkheden.

Kiest u liever voor iets anders dan een stadswandeling of heeft u bepaalde wensen voor een themastadswandeling, neemt u ook hiervoor gerust contact met ons op. Wij helpen u graag bij het vinden van een passende stadswandeling of een ander activiteit aan de wal. Wat dacht u bijvoorbeeld van een Kamper Uientocht? Een actief uitje door het historische centrum en het oude verleden van Kampen? Wij hebben genoeg partners om voor ieder wens een passende gids en stadswandeling te vinden.

Kampen en zijn waterrijke omgeving rondom het Reevediep; duurt 3 of 4 uur

Kampen, is een van de steden die bij het Nationaal Landschap IJsseldelta hoort. De Hanzestad met zijn ligging aan de IJssel heeft vanaf het land en het water veel te bieden. De waterrijke omgeving biedt u de gelegenheid om in rust van de natuur te genieten. Graag nemen wij u mee op een ontdekkingstoer, want sinds 2019 is het mogelijk om door het Reevediep te varen.

Het Reevediep, is een nieuwe waterverbinding tussen de IJssel en het Drontermeer. Deze hoogwatergeul is er om in extreme omstandigheden hoogwater van de IJssel af te kunnen voeren via het Drontermeer en het Vossemeer, naar het IJsselmeer. Met de komst van het Reevediep is een groot deel van de omgeving ten zuiden van Kampen veranderd.  http://www.ruimtevoorderivierijsseldelta.nl/nl/reevediep/

Als u met ons 3 uur vaart, gaan we stroomopwaarts om bij de Scheeresluis het Reevediep in te gaan. U zult dan tot het Drontermeer varen, draaien en de terugweg naar Kampen aangaan. Bij 4 uur kunt u het Rondje Kampen varen, via het Ketelmeer, Vossemeer en Drontermeer waar u het Reevediep dan ingaat. Via de Scheeresluis komt u dan weer op de IJssel, waar u stroomafwaarts tot Kampen zult varen.

U vertrekt om 11.00 uur en meert in Kampen weer om 14.00 uur aan.
Catering aan boord:
Ontvangst met 2 x koffie/thee en vlaai
Tijdens de vaart geniet u van een heerlijke sandwichlunch aan boord.
Prijs op aanvraag

Een vaartocht met salonboot het “Hendrikje” inclusief buffet aan land

14.30 uur        Vertrek vanaf de ligplaats in Kampen met salonboot het “Hendrikje”. Terwijl het schip van wal steekt wordt u voorzien van 2 x koffie/thee en heerlijke vlaai. De route kan door het natuurgebied in het Ketelmeer gaan of stroomopwaarts richting Zalk en Wilsum.

16.45 uur        Afmeren in Kampen en u loopt in ca. 10 minuten langs de IJssel naar Restaurant de Bastaard waar u om 17.00 uur verwacht wordt om gezellig met uw gezelschap van een buffet te genieten. Zij hebben hun lekkerste gerechten voor u geselecteerd!

De Bastaard ligt aan weerszijde van de middeleeuwse stadsmuur van Kampen. De stadsmuur met zijn bastions diende niet alleen als verdedigingswerk, maar ook als waterkering. In De Bastaard ziet u één van de laatst overgebleven bastions. Drie poorten herinneren aan het rijke verleden van Kampen. In het begin van deze eeuw is een nieuwe waterkering aangelegd, waarbij de stadsmuur op verschillende plaatsen weer zijn oude functie als waterkering heeft gekregen.

Tijdsduur varen                      Ruim 2 uur
Catering aan boord                 2 x koffie/thee en heerlijke vlaai
Buffet bij de Bastaard            Van 17.00 uur tot 19.00 uur
Prijs op aanvraag

De omgeving bij de Zande.